Cart0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Hoe ik zichtbaar werd

Hoe ik zichtbaar werd!

Iedereen wil gezien worden en dat is ook heel erg belangrijk.

Gezien worden door je directe omgeving, je wederhelft, je kinderen, je familie, je vrienden en door mensen die wat verder van je af staan, op je werk en zelfs vreemden.

Maar ben je ook zichtbaar?

Dat is misschien een lastige vraag, maar wel iets om over na te denken.

Ik heb mezelf heel lang verstopt, mezelf klein gemaakt, zelf bijna onzichtbaar om maar niet op te hoeven vallen en geen negativiteit te genereren en te ontvangen. Niet te hoeven omgaan met moeilijke vraagstukken of met kritiek. Nee vooral geen kritiek, daar kon ik echt niet mee omgaan. Ik werd iemand die het vooral andere naar de zin maakte om maar geen aandacht naar mijzelf te trekken. Want stel je voor dat er iemand iets negatiefs over mij zou zeggen.

Daarom kleedde ik me onopvallend, droeg mijn haar altijd hetzelfde, bestede gewoon erg weinig aandacht aan mijn uiterlijk en dus aan mijzelf.

Dat werkte allemaal iets te goed. Ik was bijna onzichtbaar geworden. Viel niet meer op en er werd dus ook geen rekening meer met mij gehouden. Maar dat was ook geen fijn gevoel, dit was ook niet wat ik wilde. Ik kwam niet verder in wat ik eigenlijk wilde.

Maar hoe moest ik dit patroon doorbreken, het patroon wat ik mijn hele leven al gehad heb, wat veilig, bekend en o zo makkelijk voelde? Want een andere weg inslaan doe je niet zomaar en is ook heel erg eng en geeft geen garanties. Wat als het alleen maar erger wordt? Ook ik heb het niet alleen gedaan en heb na heel lang twijfelen en welles, nietes spelletjes met mijzelf gespeeld te hebben, op een strek moment om hulp gevraagd en die ook gekregen. Geloof me het was misschien wel de hoogste drempel die ik moest nemen, maar wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb, dat ik me kwetsbaar op durfde te stellen en om hulp durfde te vragen.

Hulp vragen ligt voor iedereen anders, misschien kan je bij een vriendin terecht, bij familie, je wederhelft, een psycholoog, je huisarts, je baas, je collega? Er is zoveel hulp om je heen, zoveel meer dan je denkt, pak jouw sterke moment en doe het, vraag om hulp! Je zal jezelf er altijd dankbaar voor zijn.

En dan? Hoe ga je verder?

Ik besloot me beetje bij beetje anders te gaan kleden en iets meer aandacht aan mijn uiterlijk te besteden, ik deed wat meer make-up op, ging naar de kapper voor een andere look, kocht een andere bril en ging aan de lijn, want er mocht na al dat frustratie eten best wel wat kilootjes vanaf. Niet alles te gelijk natuurlijk, maar beetje bij beetje. 1 Stap tegelijk, baby stapjes. Had ook best wel eens een terugval, maar pakte de draad dan toch weer op.

Ik ging me steeds beter voelen, werd zelfverzekerder, vrouwelijker, krachtiger en mooier. Als ik in de spiegel keek zag ik na een tijdje een vrouw die er best mocht zijn, ze straalde opeens meer. Was ik dat?

Ja, dat was ik. Ik was verbijsterd.

Ik heb dat een tijdje vol gehouden en in het begin werden er opmerking gemaakt, zo van; Oh moet je ergens naartoe? Heb je een feestje? Wat zie je anders uit? Die kleur lippenstift is wel een beetje erg opvallend, vind je niet? Sommige opmerkingen waren leuker dan anderen, maar…….

Ik werd hoe dan ook wel weer gezien!

Na een tijdje werd het vanzelfsprekend voor mijn directe omgeving en mijn collega’s. En ik merkte dat vreemde naar me toe kwamen om een praatje te maken, iets wat voorheen nooit gebeurde, want ik had mezelf onzichtbaar gemaakt. Ik kreeg nieuwe kennissen, nieuwe kansen en nieuwe inzichten.

Natuurlijk kwam soms ook dat oude stemmetje weer boven drijven als ik een dag niet lekker in mijn vel zat, dat stemmetje dat altijd zei, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, dat stemmetje dat ervoor zorgde dat ik even geen aandacht had voor mijzelf. Maar dat gaf niet, want op die momenten zagen mensen om mij heen het nu ook dat het even niet lekker met me liep en nu waren ze er voor mij en wilden ze mij helpen. Nu ging dat ook, omdat ze het konden zien, ik was tenslotte niet meer onzichtbaar. Hoe fijn is dat, als je ook op die momenten gezien wordt en hulp kan krijgen waardoor je vele malen sneller over je dip heen bent.

Wat mij ook opviel is dat mensen naar mij toe opeens ook veel opener werden en hun verhaal vertelde, dan merk je opeens dat je bij lange na niet de enige bent met issues. Opeens merkte ik dat andere mensen ook mijn hulp nodig hadden en dat ik iets voor andere kon betekenen. Hoe fijn is dat?! Ik werd belangrijk voor anderen. Ik deed ertoe.

Ik ging ook veel meer nadenken over gezonder leven, ik ging weer sporten, lette op mijn voeding (ging er veel over lezen) en nam meer mijn rust.

Ik ben een ander mens geworden, alleen maar omdat ik zichtbaar werd. Ik werd een leukere echtgenote, moeder, zus, tante, nicht, kortom een veel leuker mens. Maar wat nog het allerbelangrijkste was ik vond mezelf weer leuk!

Het was echt geen gemakkelijke weg en heeft bij mij ook best lang geduurd, maar ik ben de uitdaging aangegaan en het is me gelukt. En dat op mijn 50ste. Het is dus nooit te laat om voor jezelf te kiezen.

Als ik het kan, kan jij het ook. Je moet alleen die stap durven nemen om zichtbaar te worden en dat is een stap die alleen jij kan maken. Maar ik beloof je dat het de moeite meer dan waard is. Het zit allemaal in je, moet het er alleen uit durven laten komen.

Liefs, Mieke

Jurk Smashed Lemon WWW.OHJACKIE.NL

#benjijzichtbaar #ikziejou #dekrachtvaneenjurk
#dressgoodfeelgreat #weempowerwomen #webshop

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.